EEG-Studie på känslor

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Studien kommer att genomföras på Avdelingen för kognitiv neurovetenskap och filosofi på Högskolan i Skövde. Deltagare kommer att få fylla i några korta frågeformulär, och deras hjärnaktivitet kommer därefter att spelas in med hjälp av ett elektroencefalogram (EEG). EEG är en fullständigt icke-invasiv och smärtfri teknik för att visualisera hjärnaktivitet. Experimentet beräknas ta mellan 1½-2 timmar.

Under experimentet bjuder vi på fika, och du som deltagare har efteråt möjlighet att prata med forskarna och lära dig lite om hjärnan och det arbete vi utför i labbet och på skolan.

Vi har också en mängd kriterier som vi vill att du ska uppfylla för att delta:

- Du är högerhänt
- Du har bra syn och kan se tydligt ca 2 meter framför dig (med/utan glasögon)
- Du lider inte av epilepsi
- Du har ingen nuvarande neuropsykiatrisk sjukdom
- Du är inte färgblind
- Du talar Svenska som modersmål
- Du är inte dyslexiker

Om du redan har deltagit i den andra EEG-studien som hålls i av Daban och Betul så kan du tyvärr inte delta i våran studie.


Annan övergripande information:

1. Under EEG experimentet så kommer vi använda vattenlöslig gel på huvudet (inte mycket). Du kommer få möjlighet att tvätta av dig efter experimentet. Tag gärna med egen handduk om ni vill tvätta håret efteråt.

2. Konsumera ingen alkohol eller droger innan experimentet (helst inte heller kaffe). Använd heller inte hårprodukter såsom wax, gel eller hårspray. Slutligen, så hade det varit bra om du tar med dig en hårborste (inte obligatoriskt).

3. Labbet finns i A-huset på fjärde våningen (A409) där vi möter dig.

4. Du kommer att få ett mail 13 dagar efter labb-sessionen med ett frågeformulär. Vi ber dig fylla i frågorna 14 dagar efter experimentet i en bekväm miljö och under samma tid som du hade din labb-session

Vid oklarheter eller övriga frågor så tveka inte att kontakta oss på a12matsa@student.his.se


Vänliga hälsningar
Mattias, Nicole & Katharina

Upplagd: 18/04-17. Senast ändrad: 02/06-17. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är .