Försökspersoner sökes till studie om träningseffekter av elektrisk muskelstimulering

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Denna studie rekryterar deltagare på vår nya sida Accindi. Om du är intresserad i denna studie kan du anmäla dig via "Jag vill anmäla mig!" knappen
---

Vi söker friska personer mellan 18–55 år som är intresserade av att medverka i en forskningsstudie som undersöker hur dina lårmuskler aktiveras av en behandling som heter NMES (neuromuskulär elektrisk stimulering) jämfört med vanlig träning. NMES är en metod som används för att via små elektriska impulser stimulera musklerna via elektroder på huden, metoden liknar behandling med TENS.
I stora drag kommer studien innebära att du kommer till vårt labb på Karolinska Sjukhuset Huddinge där du kommer att få behandling med NMES på ena låret och träna i en bensparksmaskin med det andra benet under ca 30 minuter. Innan och sedan 3 timmar efter träningen kommer vi att ta en liten muskelbiopsi från din lårmuskel under lokalbedövning. Några dagar-veckor innan testet kommer vi även göra en styrkemätning på Sophiahemmet. Styrkemätningen tar ca 30minuter och själva studien tar ca 5 timmar att genomföra.

Ersättning för deltagande i studien är utöver 1000kr (skattefritt) samt att du får resultatet från styrkemätningen.
Ansvarig forskare för studien är Paul Ackermann, Karolinska Institutet.

Om du är intresserad av att delta i denna studie anmäl ditt intresse så får du mer information.

Upplagd: 11/11-20. Senast ändrad: 11/01-21. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är Dejan Muftic.