Webbaserad minnesstudie för medelålders vuxna i Sverige

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Vi efterlyser dig som vill hjälpa forskningen framåt med att förstå grundläggande minnesfunktioner hos vuxna!

Vi letar efter friska svensktalande deltagare mellan åldrarna 40-50 år. Medverkan i studien tar ca 2 timmar och deltagare kompenseras med 200 kr innan skatt, efter fullföljd medverkan.

Studien är som sagt webbaserad, och går ut på att göra minnestester via en webbsida. Du kan alltså ta del av studien oavsett var du befinner dig i Sverige. Du kommer få vidare instruktioner av en försöksledare via video- eller telefonsamtal. Utöver detta kommer du fylla i en kort pappersenkät med frågor om hälsa, livsstil och levnadsförhållanden, samt självskattad minnesfunktion.

OBS! Viktigt att veta:
- För att kunna delta behöver du tillgång till en dator med stabil bredbandsuppkoppling, ett tangentbord, samt en skärm som är minst 13 tum stor.
- För att veta om du passar i studiens målgrupp görs en kort telefonintervju innan deltagande. Kontakta oss för mer information för att se ifall ni passar in i studien!
- Ditt deltagande är frivilligt. Du kan avbryta när som helst utan att ge någon specifik anledning. Insamlad information avkodas och hanteras enligt Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)


Om du är intresserad av att delta, kontakta oss då gärna på Minnesforskning.ufbi@umu.se

Ansvarig forskare: Docent Sara Pudas, Umeå Universitet

Upplagd: 18/08-20. Senast ändrad: 25/10-20. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är George Samrani.