EEG/minnesstudie

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Vill du delta i en studie som undersökningen minnesframplockning genom att mäta hjärnans elektriska aktivitet?

Som deltagare i studien kommer du att få memorera en serie ord som presenteras i hörlurar. Du kommer senare att testas på de ord du lyssnat på. Samtidigt kommer den elektriska hjärnaktiviteten att mätas med hjälp av EEG (elektroencefalografi). Efter studien kommer du att få mer detaljerad information om syftet och kommer även att ha möjlighet att ställa frågor.

För att delta ska man ha svenska som modersmål, vara högerhänt och vara över 18 år. Vidare ska man inte ha någon neuropsykiatrisk diagnos, historia av neurologisk sjukdom eller pågående psykisk sjukdom. För att kunna läsa på skärmen och höra orden ska man även ha normal eller korrigerad (alltså linser eller glasögon) syn och hörsel.

Studien är en del av min masteruppsats i psykologi. Den sker på Psykologiska institutionen på Lunds universitet, Paradisgatan 5, och tar ungefär 150 minuter. Som tack för hjälpen får man en biocheck. Det kommer även att finnas kaffe, te och kakor om man vill ta en paus under tiden.

När du anmält ditt intresse kommer jag att skicka ett mail med mer information om studien och en länk där du kan boka en tid.

Sandra Persson, tfr15sp1@student.lu.se

Upplagd: 03/09-19. Senast ändrad: 04/12-19. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är Sandra Persson.