Minnesstudie (1500:-)

Vill du delta i en studie om minnesträning?

Forskare vid Stockholms Universitet söker dig som är 18-50 år för deltagande i ett projekt som handlar om sinnesupplevelser och minne. Syftet med projektet är att undersöka hur minnesförmågor och sinnessystem kan tränas hos personer i olika åldrar. Studien genomförs t.o.m. juni 2020.

Deltagare i studien kommer att under 6 veckor dagligen träna i hemmet med hjälp av ett ”minnesspel” (ca 20 min/dag). Före och efter träningsprogrammet kommer vi att undersöka dina minnesförmågor och sinnessystem. Detta sker på Gösta Ekmans Laboratorium på Psykologiska institutionen, Stockholms universitet och beräknas ta ca 3 timmar.
Efter det första testtillfället får deltagaren ett minnesspel att ta med sig hem. Denna uppgift ska deltagaren göra dagligen hemma under 40 dagar. Minnesspelet tar ca 20 minuter att spela. Efter 40 dagar får deltagaren komma tillbaka för en andra testomgång där minnesförmågor och sinnessystem mäts igen. Detta testtillfälle beräknas också ta ca 3 timmar. Tidpunkten för detta tillfälle kommer vi överens om gemensamt. Alla deltagare kommer även att få besvara en enkät före det första testtillfället samt före det andra testtillfället. Dessa tar ca 30-45 min att fylla i.

Det är mycket viktigt att du har möjlighet att spela spelet dagligen om du vill delta i studien. Om du vet med dig att du kommer att vara bortrest mycket framöver eller på annat sätt kommer ha svårt att hinna med uppgiften så är det inte lämpligt att du deltar i studien. Ersättning för ditt fullföljda deltagande är presentkort till ett värde av 1500 kronor. Dina data behandlas strikt konfidentiellt. Efter att allt data är insamlat kommer det att avkodas, så att det är omöjligt att koppla det till en enskild person.

Vi söker dig som:
Är mellan 18-50 år
Talar svenska
Inte har någon svår allergi
Inte har någon neurologisk eller psykiatrisk sjukdom
Inte har några större nedsättningar i syn, hörsel, luktsinne eller minnesförmåga
Inte har svåra allergier, förkylningar eller andningsproblem
Inte är rökare

Forskargruppen leds av professor Jonas Olofsson vid Psykologiska institutionen. Våra lokaler ligger strax utanför Stockholms universitetsområde, vid Brunnsvikens östra strand.

Antalet deltagare är begränsat, först till kvarn gäller. Kontakta försöksledaren Camilla Sandöy via e-post: camilla.sandoy@psychology.su.se om du är intresserad av att delta i studien.

Med vänliga hälsningar,
Jonas Olofsson, projektledare

Anmäl Dig Här!

Vi söker dig som är...

  • Man eller Kvinna
  • 18-50 år

Studien utförs i...

Stockholm

Kompensation

1500 SEK

Upplagd: 29/08-19. Senast ändrad: 07/01-20. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är Camilla Sandöy.