Har du halsfluss?

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Test av självprovtagning för diagnostik av halsfluss

Nu är vi i förkylningstider så om du eller någon du känner drabbas och misstänker halsfluss är vi på Dynamic Code mycket tacksamma om du vill hjälpa oss genom att delta i studien!

Dynamic Code håller på att utveckla ett självtest för halsfluss som ska kunna tas enkelt och smidigt själv. Testsvaret, efter laboratorieanalys, kommer kunna fås direkt i mobilen tillsammans med medicinsk behandling av läkare utan att du behöver besöka den traditionella vården.

Vi jobbar nu på att validera detta halsflusstest och utför därför en studie där vi säkerställer att dels våra instruktioner är tillräckligt tydliga, så att användaren kan utföra självprovtagningen på ett bra sätt, och dels att vår egen analysmetod är tillräckligt exakt.

Vi söker vuxna och barn över 5 år som upplever samtliga av följande symptom och som vill delta i vår studie. Om du blir inkluderad i studien får du som tack för ditt deltagande 2 st biobiljetter!
- Feber
- Ont i halsen
- Ingen hosta

Deltagande i studien innebär att du vid ett tillfälle besöker Karolinska Trial Alliance på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm. Anmäl ditt intresse är på Studentkaninen så skickar vi en länk med aktuella öppettider.


Vägbeskrivning
Gå in från sidoentrén på Dalagatan 9, gå rakt fram och följ skylt till KTA PRIM. Kommer du med bil så finns parkeringsplatser utanför huvudentrén. Närmaste tunnelbanestation är S:t Eriksplan eller Odenplan. Buss nummer 50 och 61 stannar i anslutning till Sabbatsbergs sjukhus. För mer information om Karolinska Trial Alliance kan du besöka deras hemsida.

Hos Karolinska Trial Alliance får du instruktioner och information om studien, och du kan känna dig trygg med att ställa frågor till personalen eller till oss på Dynamic Code. För att vara med i studien måste du fylla i och skriva under en medgivande-blankett. Detta kan med fördel göras i förväg om ett barn ska delta i studien då båda vårdnadshavarna måste ge sitt medgivande. Här kan du ladda hem blanketten för vuxna och barn.

Att delta i studien är helt frivilligt och du får signera en medgivandeblankett när du kommer till kliniken om du inte redan gjort det i förväg. Därefter får du tid att läsa instruktionerna för halsprovtagningen för att sedan ta provet på dig själv eller ditt barn. Därefter tar även personalen tre halsprover på dig, eller ditt barn. Dessa prover ska användas som referensprov där ett prov analyseras på samma sätt som det prov du tog själv, ett används av läkare för att ställa diagnos och det tredje skickas för bakterieodling. Efter provtagningen får du svara på en kort enkät kring din upplevelse av provtagningen.

Du kommer även, vid behov, få diagnos för halsfluss och medicinsk vård. Syftet med vårt halsflusstest är att du i framtiden skall få svar och behandling inom ett dygn.

Om du vill ha mer information kring studien är du välkommen att kontakta oss på Dynamic Code på antingen telefon 013-4655324 eller mail: malin.farneback@dynamiccode.se.

Ansvarig för studien är Malin Farnebäck på Dynamic Code AB. Studien är godkänd av Regionala etikprövningsnämnden i Linköping.

Upplagd: 26/02-19. Senast ändrad: 10/06-19. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är KTA KTA.