Friska kontrollpersoner sökes till studie om schizofreni

Med den här forskningen vill vi få mer kunskap om samband mellan immunsystemet och hjärnans funktion. För att kunna medverka i forskningsprojektet krävs att du är psykiskt och kroppsligt frisk samt att du inte missbrukar alkohol eller andra droger. Du ska vara boende i Stockholmsområdet.

Studien innefattar magnetkamera-undersökning (MR) av hjärnan, positron emissions tomografi (PET) undersökning av hjärnan, läkarundersökning, blodprovstagning, urinprov, prov för ryggmärgsvätska, PPI (ljudreflextest), arteriografi, psykologiska formulär och kognitiva tester. Samtliga undersökningar genomförs på Karolinska Sjukhuset Solna.
I deltagandet ingår även en obligatorisk uppföljning med alla undersökningar utom PET-röntgen efter 18 månader.

Vid intresseanmälan, ange även i kommentarsfältet om du är högerhänt, vänsterhänt eller ambidextriös. Ange även eventuella antal eftergymnasiala studieår.

Det sedvanliga försäkringsskydd som ingår i hälso- och sjukvården omfattar alla som deltar i denna studie. Du kommer att få en ersättning om Åhlénskuponger motsvarande 4500 kr för den tid det tar att gå igenom alla studieundersökningarna. Vid 18-månaders uppföljningen ersätts du med ytterligare Åhlénskuponger motsvarande 2500 kr när samtliga undersökningar är genomförda.

Observera att utbetalningen endast sker i Åhlénskuponger.

På grund av hög belastning kommer vi inte ha möjlighet att kontakta alla som anmäler sig, men vi uppskattar givetvis visat intresse. Tack!

Anmäl Dig Här!

Vi söker dig som är...

  • Man eller Kvinna
  • 18-45 år

Studien utförs i...

Stockholm

Kompensation

4500 SEK

Upplagd: 12/02-19. Senast ändrad: 06/05-19. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är Henrik Gregemark.