Effekter av olika livsmedel och livsmedelskomponenter på biokemiska parametrar och aptit efter måltid

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Syftet med studien är att undersöka hur olika livsmedel och livsmedelskomponenter påverkar blodsocker och insulinsvar direkt efter måltid. Mättnads- och hungerkänslor kommer också att studeras. Studien genomförs av Aventure AB och är godkänd av den regionala etikprövningsnämnden i Lund.

Studien omfattar 5 besökstillfällen (vardagar kl 7:45-11:15) och utförs på Aventure AB, i Active Biotech-huset på Scheelevägen 22. En frukostmåltid serveras och blodprov tas på förutbestämda tidpunkter före och efter måltiden. Det går bra att läsa och arbeta med laptop under försökets gång. Ekonomisk ersättning utgår för deltagande i studien.

Vi söker dig som är mellan 20 och 40 år och har ett body mass index (BMI) mellan 20 och 27, (BMI = vikt [kg]/längd [m]2). Du kan inte medverka om du är vegan eller vegetarian.

Upplagd: 17/09-18. Senast ändrad: 09/02-19. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är linda ekstrom.