Friska kontrollpersoner sökes till studie om schizofreni

Med den här forskningen vill vi få mer kunskap om samband mellan immunsystemet och hjärnans funktion. För att kunna medverka i forskningsprojektet krävs att du är psykiskt och kroppsligt frisk samt att du inte missbrukar alkohol eller andra droger. Du ska vara boende i Stockholmsområdet.

Studien innefattar magnetkamera-undersökning (MR) av hjärnan, läkarundersökning, blodprovstagning, urinprov, prov för ryggmärgsvätska, PPI (ljudreflextest), arteriografi, psykologiska formulär och kognitiva tester. Samtliga undersökningar genomförs på Karolinska Sjukhuset Solna.
I deltagandet ingår även en obligatorisk uppföljning med samma undersökningar efter 18 månader.

Vid intresseanmälan, ange även i kommentarsfältet om du är högerhänt, vänsterhänt eller ambidextriös. Ange även eventuella antal eftergymnasiala studieår.

Det sedvanliga försäkringsskydd som ingår i hälso- och sjukvården omfattar alla som deltar i denna studie. Du kommer att få en ersättning om Åhlénskuponger motsvarande 2500 kr för den tid det tar att gå igenom alla studieundersökningarna. Vid 18-månaders uppföljningen ersätts du med ytterligare Åhlénskuponger motsvarande 2500 kr när samtliga undersökningar är genomförda.

Observera att utbetalningen endast sker i Åhlénskuponger.

På grund av hög belastning kommer vi inte ha möjlighet att kontakta alla som anmäler sig, men vi uppskattar givetvis visat intresse. Tack!

Anmäl Dig Här!

Vi söker dig som är...

  • Man eller Kvinna
  • 18-45 år

Studien utförs i...

Stockholm

Kompensation

2500 SEK

Upplagd: 11/09-18. Senast ändrad: 11/09-18. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är Henrik Gregemark.