Livsmedels effekter på ämnesomsättning och aptitreglering
Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Lunds Universitet söker friska personer till en
måltidsstudie (”Validering av ett nytt
antidiabetiskt livsmedelskoncept baserat på
modulering av tarmfloran”). Syftet är att
undersöka effekter av livsmedel med högt
kostfiberinnehåll på ämnesomsättning, t ex
blodsockerreglering och aptitvariabler. Till
studien behöver vi personer som äter en
normalkost som inkluderar även kött. Studien är
uppdelad på sex försöksdagar. Varje
försöksdag tar ca 4h i anspråk (ca 7.30-11.30).
Studien är godkänd av etisk nämnd.
Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!
Anne Nilsson, docent, forskningsledare.
Institutionen för Livsmedelsteknik
e-post: anne.nilsson@food.lth.se
Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!
Anne Nilsson, docent, forskningsledare.
Institutionen för Livsmedelsteknik
e-post: anne.nilsson@food.lth.se