Livsmedels effekter på ämnesomsättning och aptitreglering

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Lunds Universitet söker friska personer till en måltidsstudie (”Validering av ett nytt antidiabetiskt livsmedelskoncept baserat på modulering av tarmfloran”). Syftet är att undersöka effekter av livsmedel med högt kostfiberinnehåll på ämnesomsättning, t ex blodsockerreglering och aptitvariabler. Till studien behöver vi personer som äter en normalkost som inkluderar även kött. Studien är uppdelad på sex försöksdagar. Varje försöksdag tar ca 4h i anspråk (ca 7.30-11.30). Studien är godkänd av etisk nämnd.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!
Anne Nilsson, docent, forskningsledare.
Institutionen för Livsmedelsteknik
e-post: anne.nilsson@food.lth.se


Upplagd: 08/03-18. Senast ändrad: 09/07-18. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är Anne Nilsson.