Känner du dig stressad? Vill du ha hjälp att bli mindre självkritisk?

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Inom ramen för vårt examensarbete vid Institutionen för Psykologi kommer vi att göra en studie för att jämföra hur två olika digitala träningsprogram i Compassion (medkänsla) och Mindfulness (medveten närvaro) påverkar vårt mående. Dessa träningsprogram kommer att ges i form av appar du kan använda i mobilen eller surfplattan.

Vi söker nu studenter som vill delta i denna studie. Som deltagare får du möjlighet att under 6 veckors tid använda dig av en av apparna och lära dig mer om Compassion respektive Mindfulness. Apparna innehåller praktiska övningar för att träna upp dessa färdigheter för att förbättra din förmåga att hantera svårigheter och stress. Du kan också komma att placeras i väntelista, och får då fri tillgång till båda apparna efter de två datainsamlingstillfällena.

Ansvarig för studien är:
Leg. psykolog, leg. psykoterapeut, fil. dr. Katja Lindert Bergsten, katja.bergsten@psyk.uu.se, Institutionen för Psykologi, Uppsala universitet.

För att kunna delta i studien behöver du ha en smartphone, studera på minst 75 %, vara över 18 år och kunna delta vid två obligatoriska datainsamlingstillfällen om 2 timmar. Dessa träffar äger rum i Uppsala, i Blåsenhus lokaler, onsdag alternativt torsdag under vecka 9 samt onsdag alternativt torsdag vecka 15 (du väljer den dag som passar dig bäst vecka 9 och 15). Du förväntas träna med hjälp av applikationen dagligen i ungefär 15 minuter.

Det utgår ingen ersättning för deltagande i studien men du får lära dig metoder för att hantera stress och få konkreta tips och övningar att träna dig i. Något du kan ha nytta av både privat, i dina studier, och i arbetslivet.

Är du intresserad av att delta, eller vill du veta mer om studien?
Skicka iväg ett mail med namn & telefonnummer till:
appstudie2018@gmail.com eller anmäl dig här via studentkaninen.se.

Vänliga hälsningar
Kajsa Norbäck (Masterstudent i psykologi) & Karin Rask (Psykologstudent)

Upplagd: 30/01-18. Senast ändrad: 09/04-18. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är Kajsa Norback.