Jag har ett problem med eller en fråga om en specifik studie. Vem kan jag kontakta?
Studentkaninen ansvarar inte för de studierna som annonseras på sidan. Vårt ansvar är att sidan är i drift och att forskare har möjligheten att annonsera sina studier. Om du har en specifik fråga om en studie är det bäst att kontakta ansvariga forskare som lade upp studien. Det kan du göra via anmälningsknappen på studien.


Jag har ett problem med eller en fråga som jag vill ringa till er om. Hur kan jag nå er?
Vi har ingen dedikerad kundtjänst för tillfället. Du kan skicka din fråga till oss via email och vi kommer göra vårt bästa för att svara – men vi kan tyvärr inte garantera hur snabbt det blir. Förhoppningsvis kan vi snart anställa en dedikerad person till att svara på frågor, men tills vidare gör vi så gått som vi kan. Vår emailadress hittar du på sidan Om Studentkaninen.se


Jag har en fråga om Studentkaninen Panel. Vart kan jag vända mig?
Panelen erbjuder vi till dig via ett samarbete med vår panelpartner Cint. Om du har några frågor om panelen som rör till exempel utbetalning, tekniska problem eller andra allmänna frågor kan du kontakta dem via deras kundtjänst. https://cint.zendesk.com


Kostar det något för mig som försöks person att använda tjänsten?
Nej, det är helt gratis att anmäla dig till olika studier, och du binder dig inte till något.


Hur stor risk tar jag i samband med att jag deltar i en studie?
Risken beror helt på typen av studie. Beteendestudier samt kognitiva studier utgör minimal eller ingen risk medan Fas I-studier utgör en viss risk. Forskargruppen försöker sätta din säkerhet så högt som möjligt, men ibland kan saker gå snett iallafall. Ha detta i åtanke.


Kan jag bli tvingad att göra något i samband med en studie?
Absolut inte! Samtliga studier som genomförs på människor måste följa den så kallade Helsingfors-deklarationen som tydliggör att försökspersoner ska delta av egen fri vilja, bli informerade vad de ska utsättas för samt godkänna samtliga steg innan de kan delta. Du kan läsa mer om Helsingforsdeklarationen här.


Jag är en forskare, hur gör jag för att få upp min studie här?
Du skriver ett mejl med namn och telefonnummer till emailadressen nedan och så hör vi av oss!


Vad används mina uppgifter till?
Dina uppgifter skickas endast vidare till repesktive forskare. Vi kan även tillfälligt spara informationen för att säkerställa sidans funktionalitet och för att kunna erbjuda bästa möjliga tjänst. Vi varken säljer eller sprider vidare informationen.


Varför varierar ersättningen för olika studier?
Ersättningen bestäms vanligen av en kombination av vilken risk du utsätt för samt längden av eventuella obehagsmoment.


Vad är syftet med dessa studier?
Till största del är studiernas mål att skaffa bättre förståelse för den mänskliga kroppen, sjukdomar samt effekten av diverse läkemedel.